Mozaicul de Berceni – Romania Handmade

Artizanatul românesc a fost apreciat din toate timpurile datorită măiestriei şi talentului creatorilor autohtoni. Puţini ştiu însă că un asemenea atelier de creaţie îşi desfăşoară activitatea în comuna Berceni din judeţul Prahova şi realizează cele mai frumoase produse decorative, unicate, apreciate atât în ţară cât şi în străinătate. Proiectul aparţine asociaţiei non-profit Second Chance România, sub preşedinţia D-nei economist Pandele Cosmina, şi se desfăşoară cu succes de aproape 10 ani având ca scop revitalizarea comunei. În cadrul proiectului funcţionează atelierul de mozaic, atelierul de pictură şi cel de croitorie.

Am fost uimiţi să descoperim cum se realizează practic produsele decorative din mozaic. Sute de bucăţele de gresie şi faianţă, “cioplite” manual cu un cleşte special, formează cu ajutorul unor mâini iscusite decoraţiuni de interior şi exterior cu modele deosebite şi foarte rezistente la umiditate şi temperaturi scăzute. Mozaicul poate fi aplicat pe diverse suporturi precum ghivece de flori, platouri din bambus, jardiniere din lemn şi ceramică, oglinzi, rame foto, mese etc. Materiile prime folosite la crearea mozaicurilor decorative sunt variate şi constau în ceramică, lut, lemn, bambus, granit, plastic, sticlă etc.

Romania Handmade 2

Pe site-ul ce găzduieşte magazinul online al atelierului veţi găsi nenumărate fotografii ale produselor din mozaic ce se pot realiza în Berceni. Creaţiile pot fi personalizate la cerere după modelul, dimensiunile şi culorile alese de client şi se pot aplica diferite logo-uri, sigle pentru companii sau mesaje personalizate.

Romania Handmade 3

Atelierul de croitorie produce, pentru copii şi adulţi, costumele de carnaval atât de căutate în preajma sărbătorilor şi a Halloween-ului. În atelierul de pictură sunt realizate diferite produse şi suveniruri tradiţionale din lemn cioplit dintre care am remarcat lingurile din lemn pictate, bolurile şi platourile pictate.

Romania Handmade 1

Fără îndoială în scurt timp “Mozaicul de Berceni” va deveni un brand al localităţii, ţinând cont că decoraţiunile lucrate manual aici se vând în expoziţii şi târguri naţionale şi internaţionale, în magazine mari de bricolaj, în ţări precum Franţa, Olanda şi Danemarca, şi online pe www.romania-handmade.ro .


Mozaicul de Berceni – Romania Handmade publicat: 2014-03-02T11:22:10+00:00, actualizat: 2017-01-03T09:08:50+00:00 by România Blog