La şcoală cu cartela magnetică

Elevii vor intra în şcoală doar cu cartela magnetică

“Se discuta introducerea în scoli a unui sistem care sa înregistreze ora la care a intrat elevul si ora la care iese, astfel încât se va sti exact cine nu a venit si cine a intrat (în scoala)”, a declarat secretarul de stat Oana Badea, la o întâlnire cu inspectorii scolari care a avut loc la Suceava si la care a participat si ministrul Daniel Funeriu.

Această decizie a ministerului Educaţiei are ca scop creşterea siguranţei elevilor, reducerea numărului de absenţe, informarea părinţilor în timp real despre prezenţa sau absenţa în şcoală a copiilor.

Evidenţa tuturor celor care intră în şcoală va fi înregistrată de un sistem automatizat. În doar câteva minute de la începerea orei, profesorii vor fi anunţaţi de sistem cine sunt absenţii sau cine a întârziat la ore.

Ministerul Educaţiei susţine că, în acest fel, profesorii mai indulgenţi nu vor mai putea motiva absenţe cu uşurinţă.

Decizia ministerului mai are o utilitate: în şcoli nu vor mai putea intra persoane străine.

In ultimii 2 ani absenteismul a crescut cu 10% si rezultatele … s-au vazut la Bac.

Prezența și accesul în școli se va face pe bază de cartele magnetice

Din toamna, elevii vor putea intra în școală doar dacă au la ei o cartelă magnetică iar prezența se va face tot pe baza cardului magnetic.


Peste 2,5 milioane elevi … si tot atatea cartele necesare …

Un sistem modern si util ? O afacere de milioane ?


La şcoală cu cartela magnetică publicat: 2011-07-24T18:49:40+00:00, actualizat: 2017-01-03T09:08:54+00:00 by România Blog