Crezi că eşti la curent cu realitatea de moment?

Într-una din zile o mămăiţă mă întreabă ce părere am că un ministru a anunţat ceva important pentru elevi… apoi ce părere am despre mărirea de salarii, apoi despre pensionari şi încă ceva, se scumpesc gazele! I-am răspuns sec că nu ştiu nimic despre toate acestea. M-a întrebat: Păi tu nu te uiţi la televizor? I-am zis la fel de sec că nu! pentru că nu prea am avut timp în ultima vreme şi nu m-am uitat nici măcar la ştiri.

Acum, nu a fost nicio problemă cu neştiinţa mea, ba am ieşit basma curată pentru că am fost tare ocupat, însă după discuţie mi-am pus în minte întrebarea: Chiar am devenit atât de rupt de realitatea de moment?

Nu cred că am pierdut ceva foarte important neauzind detalii despre subiecte, iar dacă aş fi auzit totul despre ele, iarăşi, nu cred că aş fi fost măcar cu puţin mai câştigat. Un amic însă mi-a sugerat un joc pe site-ul http://caut.info pentru a mă autotesta să văd cât de conectat sau cât de pierdut sunt de realitatea de moment.

Jocul online are ca aliat chiar motorul de căutare Google, argument suficient pentru a-mi încerca şi eu norocul fără reţineri. Vă întrebaţi cum funcţionează? Jocul extrage primele sugestii returnate de Google la anumite tastări, însă nu ni le afişează decât după ce ne pune pe noi să ghicim cam care ar fi acestea.

Jocul Caut.info

De aici începe distracţia. Poţi alege subiecte din categoriile: Fun, Politică, Nume, Întrebări sau Custom (personalizat). Am selectat imediat Custom (că doar sunt şmecher nu?) şi am tastat „mere” pentru început. Am început să mă gândesc cam ce s-ar căuta cel mai mult în ţară acum legat de „mere”. Am tastat „roşii” şi am ghicit din prima! „mere roşii” se află pe locul 8 în topul sugestiilor legate de mere. Am prins viteză şi am tastat a doua şansă „golden” şi iar am ghicit: „mere golden” se află pe locul 7. Sigur pe mine acum 100% că nu voi greşi am tastat la a treia şansă „ionatan” şi am ghicit cu brio toate cele 3 sugestii, ultima încercare fiind chiar pe locul 5 în top.

Floare la ureche nu? Eh, un joc uşor pentru mine… şi imediat am încercat şi pe domeniul Politică. Ştiţi ce s-a întâmplat? Dezastru! Păi când m-a luat cu Ciorbea, Grindeanu, PSD etc. nu am ghicit nicio sugestie din primele 10! Dovadă că nu mă uit la televizor şi sunt cam rupt de realitatea politică ce să mai…!

Interesant însă este faptul că dacă nu ghiceşti vei vedea oricum care sunt primele 10 sugestii returnate de Google, iar Google trebuie să ştiţi că le returnează tocmai în baza celor mai frecvente căutări! Aşa că mare mi-a fost mirarea să văd „ciuma roşie” asociat cu… dar nu vă spun, vă las pe voi să descoperiţi pe Caut.info.


Crezi că eşti la curent cu realitatea de moment? publicat: 2017-03-18T07:24:56+03:00, actualizat: 2017-03-18T10:34:41+03:00 by România Blog