Ce trebuie să ştim despre montarea aparatului de aer condiţionat

Atunci când vă decideţi să achiziţionaţi un aparat de aer condiţionat, pe lângă parametrii necesari şi preţ, trebuie să luaţi în calcul şi montajul acestuia ce implică diverse etape de durată medie. Ce ar trebui să ştim despre montarea aerului condiţionat vom vedea în continuare.

În general montajul unui aparat de aer condiţionat se face la o dată programată de comun acord cu operatorul, zi în care se va face şi livrarea aparatului şi celor necesare. Nu încercaţi să efectuaţi montajul singuri pentru că acesta implică scule şi materiale specifice şi nu este deloc simplu. Achitând tariful unei instalări standard, operaţiunile de montaj aer conditionat vor include deplasarea la domiciliul clientului, străpungerea peretelui, traseul frigorific, izolaţia acestuia, cablul electric, tubul de evacuare a condensului, suportul de fixare a unităţii exterioare, şuruburi, dibluri, holzşuruburi etc.

Trebuie să ştiţi că materialele de regulă sunt în cantităţi şi la dimensiuni standard, de exemplu 3 metri pentru ţeava de cupru, 3,5 metri pentru cablul electric, 3 metri pentru tubul de evacuare a condensului etc. Pentru dimensiuni necesare mai mari va trebui să achitaţi, după caz, o diferenţă de preţ sau să achiziţionaţi întreg traseul necesar pentru că acesta nu poate fi înădit cu materialele mai scurte din kit. Aşadar este bine să discutaţi înainte şi acest aspect.

Montajul aerului condiţionat are incluse în preţ deplasarea şi străpungerea zidului însă, în funcţie de preferinţele clientului şi locul ales pentru montare, pot fi necesare şi alte operaţiuni suplimentare. Acestea se vor achita separat pentru că doar prima deplasare şi prima străpungere sunt incluse în preţ. Reţineţi şi că nu se efectuează străpungeri de grinzi sau ziduri de rezistenţă, aşadar traseul trebuie proiectat astfel încât să se evite asemenea zone. Nu este recomandat să efectuaţi singuri străpungerile de ziduri pentru că acestea trebuie date în funcţie de amplasamentele unităţilor, diametre, pantă etc.

Ca amplasament, este bine să montaţi unitatea exterioară cât mai aproape de unitatea interioară, într-un loc cât mai accesibil atât pentru montaj cât şi pentru eventualele reparaţii ulterioare. Montajul cu utilizarea schelelor sau alpiniştilor utilitari vă poate costa suplimentar.

Montaj aer condiţionat

Înainte şi după operaţiunile propriuzise de montaj aer condiţionat, luaţi în calcul o rezervă financiară pentru cheltuieli neprevăzute precum şi mutarea mobilei şi pregătirea terenului de lucru, aducerea instalaţiei de alimentare electrică şi a prizei prin pozare până în apropierea aparatului, efectuarea de reparaţii şi finisaje necesare în urma montării.Aer-conditionat-inverter-2

Acum că ştim cam totul despre montajul aerului condiţionat, se naşte rapid şi întrebarea „Bun, dar ce fel de aparat să cumpăr?”. Nu vă putem recomanda decât cea mai modernă şi economică tehnologie, respectiv aparatele de aer conditionat inverter ce funcţionează comandate electronic, în mod inteligent. Acestea variază continuu turaţia ventilatoarelor şi capacitatea compresorului pentru a grăbi răcirea încăperii şi a reduce substanţial consumul de energie al aparatului în timpul utilizării îndelungate.Ce trebuie să ştim despre montarea aparatului de aer condiţionat publicat: 2014-05-08T13:46:30+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:35+03:00 by România Blog