Cum să alegem corect un videograf de nuntă

Pregătirile anterioare nunţii necesită foarte multă responsabilitate. Acest eveniment pentru majoritatea oamenilor are loc o singură dată în viaţă şi este unic. De asemenea este evident că fiecare dintre noi ne dorim ca acest eveniment să lase în sufletele noastre doar emoţii pozitive şi amintiri frumoase pe care să le păstrăm cu plăcere de-a lungul întregii vieţi. Odată cu trecerea timpului acestea vor începe să dispară şi doar filmarea şi fotografia de nuntă vor rămâne. De aceea alegerea videografului de nuntă este un lucru foarte important. Numai un specialist profesionist cu o mare experienţă de lucru poate face dintr-un eveniment mediocru o poveste adevărată. Experienţa îl va ajuta să creeze o operă de artă: nici zăpada, nici ploaia, nici oricare altă neplăcere care se poate întâmpla în timpul unui eveniment ceremonial nu-l va descuraja în meseria sa. Videograful prin tehnica de editare specifică şi montajele video profesionale va scoate în evidenţă doar momentele cele mai vesele şi cele mai frumoase, iar totodată va ascunde sub un văl invizibil lucrurile mai puţin plăcute care pot apărea la un eveniment.

Reguli pentru alegerea unui videograf de nuntă profesionist
Pentru a alege un videograf experimentat şi talentat, trebuie să ţineţi cont de următoarele reguli:

1. Un videograf profesionist ştie foarte bine nu doar cum trebuie să mânuiască iscusit o cameră video ci şi cum să lucreze cu diferite programe de calculator specializate în corectarea imaginii şi montajului video, iar datorită tehnicii avansate utilizate la filmari nunti cu cea mai mare rezoluţie (1920×1080) FULL HD, aceste montaje se pot efectua doar pe staţii grafice deosebit de performanţe. Pentru a vă întări convingerea de aptitudinile pe care videograful ales susţine că le are, cereţi-i să vă familiarizeze cu lucrările sale anterioare. Există şi varianta de a vă adresa unei alte persoane care să se ocupe de montajul video al nunţii dumneavoastră si este foarte probabil ca această opţiune să vă coste chiar mai ieftin, sau poate nimic, însă în acest caz calitatea produsului final va avea de suferit deoarece doar persoana care a filmat nunta a văzut toate subtilităţile ei. Videograful în timpul filmării este atent să nu-i scape nici unul din momentele cele mai interesante şi mai neobişnuite, astfel atunci când va efectua montajul filmului el le va pune în evidenţă foarte iscusit. Editorul care nu a fost prezent la eveniment îşi va face lucrul automat, în baza materialului brut existent, fără a intra în esenţă şi fără a simţi tensiunea şi emoţiile celor din jur. Prin urmare, el nu va putea să dea suflet, emoţii şi efecte corespunzătoare filmului.

Filmari-nunti-0

2. În cazul în care nu aveţi recomandarea videografului din partea unor cunoştinţe asiguraţi-vă că materiale prezentate sunt autentice, puteţi chiar să îi cereţi să vă prezinte dotările tehnice de care acesta dispune având în vedere că piaţa este invadată de tot felul de indivizi care investesc foarte puţin în echipamente demodate gen camere video cu casete VHS cu rezoluţii îndoielnice, camere de mână şi aparate foto de buzunar, aceleaşi lucruri pe care le au şi mulţi dintre invitaţii dumneavoastră. Calitatea finală a materialelor nu va fi deloc cea aşteptată mai ales că o mare parte din eveniment se petrece în spaţii slab iluminate la care cerinţa de echipamente performante este una foarte mare. Există foarte multe cazuri în care preţul echipamentelor acestora este mai mic sau cel mult egal cu onorariul pe care aceştia vi l-au cerut.

3. Un videograf care se respectă oferă clienţilor cel puţin 2 seturi ale DVD-urilor personalizate cât şi materialul brut (filmarea brută needitată) în cazul în care dvd-urile se vor deteriora sau se vor pierde în timp clientul să aibă posibilitatea reeditării acestor materiale.

Filmari-nunti-1

Acestea sunt câteva dintre principalele reguli, pe care trebuie să le luaţi în considerare atunci când alegeţi un videograf pentru nunta dumneavoastră. Trebuie înţeles, calitatea perfectă este şi costisitoare, însă nunta este o sărbătoare la care nu trebuie să faceţi rabat de la o astfel de calitate. În breasla profesioniştilor există o vorbă: O poză face cât 1000 de cuvinte, o filmare de calitate vă spune toată povestea !

PRO MEDIA EVENTS
Filmări nunţi Ploieşti – Filmări profesionale Full HD.



Cum să alegem corect un videograf de nuntă publicat: 2013-02-15T13:12:26+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:37+03:00 by România Blog